Algemene voorwaarden webshop 

 

De verkoper
De webwinkel Lola et vie (één manszaak) is gevestigd te België, te 9255 Buggenhout, Ravenstraat 91.
Ondernemings & BTW nummer:BE 0559877466
Telefoonnummer: +32 476 90 06 88, e-mail: lolaetvie@gmail.com
Toepassing
Door het plaatsen van een online bestelling gaat de klant akkoord met deze algemene voorwaarden.
Prijzen
De prijzen vermeld op de website zijn in euro's, inclusief BTW en exclusief verzendingskosten. Ze zijn geldig op de dag wanneer ze op onze website worden aangeboden en op de dag dat de bestelling geplaatst wordt. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders aangegeven. Lola et vie kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bvb als gevolg van kennelijke invoer-, zet-, of drukfouten.
De verzendingskosten worden berekend op basis van de tarieven van de Post. Als je in België woont, betaal je de standaard verzendingskosten van 4 euro,en 5 euro verzending met verzekering, voor verzending naar  Nederland rekenen we 16 euro. 
Als je thuis komt afhalen betaalt je natuurlijk geen verzendingskosten.
Koop je een cadeaubon, dan betaal je 4 euro verzendingskosten.
Bestelling
Na het plaatsen van een bestelling, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de bevestiging van je bestelling en de totale kostprijs.
Mocht er een foutje geslopen zijn in het voorraadsysteem, en het gekozen artikel is niet meer beschikbaar, krijg je daar binnen de 2 werkdagen bericht van.
Betaling
 Betaling kan gebeuren via overschrijving. 
Van zodra de som is ontvangen door Lola et vie maken wij je pakje verzendklaar.
Bij afhaling thuis kan u cash of via Pyconiq of mobiel betalen.

Levering
Lola et vie  probeert een zo snel mogelijke levering te verzekeren. In het punt hieronder (Leveringstermijn) trachten we een indicatie te geven van onze levertermijnen. Deze termijnen zijn echter indicatief en worden louter als aanwijzing gegeven. Lola et vie
kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen die worden opgelopen, buiten onze wil om.
De Koper bezorgt aan Lola et vie het leveringsadres. Indien dit adres foutief blijkt te zijn, valt dit onder de verantwoordelijkheid van de Koper en kunnen er extra kosten worden aangerekend.
Wanneer de bestelling goed bij ons vertrokken is, maar bij de verzendpartner (Bpost) kwijtraakt, dan kan Lola et vie hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.  
Leveringstermijn
Voor België: zodra we jouw betaling hebben ontvangen, wordt jouw pakje verzendklaar gemaakt. Binnen de 1 tot 2 werkdagen na ontvangst van jouw betaling versturen we je pakje, via de Post. Het pakje wordt door de postbode in je brievenbus geplaatst, normaal binnen de 24u na verzending. Je moet hiervoor niet thuis aanwezig zijn.
Voor Nederland: zodra we jouw betaling hebben ontvangen, wordt jouw pakje verzendklaar gemaakt. Binnen de 1 tot 2 werkdagen na ontvangst van jouw betaling versturen we je pakje, met behulp van Bpost . Het pakje wordt door de Post aan huis afgeleverd, binnen de 3 werkdagen. Indien je niet aanwezig bent op het tijdstip van deze aflevering, ontvang je een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus en kan je je pakje zelf afhalen in het postkantoor.
Lola et vie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij de verzending door Bpost. Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient Lola et vie de Koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de Koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.
Reparatie en garantie
De juwelen van Lola et vie zijn van goede kwaliteit maar als er toch iets mis gaat en u kunt aantonen dat het buiten uw schuld om gebeurd is, dan heeft u een garantie van 14 dagen maand na ontvangst. Reparaties zijn in dit geval kosteloos (als u alle onderdelen goed bijgehouden heeft). De verzendingskosten zijn wel voor rekening van de koper.
Reparaties na deze periode worden in rekening gebracht. Voordat u juwelen ter reparatie terugstuurt stuurt u een mail naar lolaetvie@gmail.com
Juwelen niet blootstellen aan chemicaliën of parfum.
Er is geen garantie op het verkleuren van metalen onderdelen.
Deze verkleuring is natuurlijk en hangt af van de zuurtegraad van uw huid.
Afzien van je aankoop
Je hebt als consument het recht om ons mee te delen dat je afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 werkdagen vanaf de dag die volgt op de levering. De goederen dienen hierbij in oorspronkelijke staat te zijn en
dit geldt niet voor maatwerk. Indien je je op deze mogelijkheid wil beroepen, stuur je eerst een mail naar lolaetvie@gmail.com en verzend je de goederen op eigen risico en kosten terug naar:
Lola et vie
Ravenstraat 91
9255 Buggenhout
Van zodra wij de goederen ontvangen hebben, in originele en onbeschadigde staat, wordt het bedrag teruggestort. 
 Diversen
Door te bestellen verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.
Bestellen bij Lola et vie vereist dat je ons je klantgegevens bezorgt. Lola et vie gebruikt deze gegevens voor de administratie van je bestelling, het beheer van bestellingen, leveringen en facturen, het opvolgen van betalingen, en tot slot voor marketing en reclamedoeleinden, in zoverre dat je voor dit laatste je akkoord hebt gegeven tijdens het bestellingsproces Je hebt ook steeds het recht om af te zien van de reclame- en marketingacties.Je gegevens worden niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden. Je hebt als Koper steeds recht op inzage en verbetering van deze gegevens. Op verzoek (lolaetvie@gmail.com) zal Lola et vie je gegevens uit onze database verwijderen. Indien je vragen hebt over deze privacy statement, kan je ons gerust contacteren.